DOSKAR FAHÉJ TABLETTA,100x

DOSKAR FAHÉJ TABLETTA,100x


Kiszerelés: 100X

5 175 Ft

Egységár: 51.75 Ft / DB

Mennyiség:

Termékleírás

DOSKAR FAHÉJ TABLETTA,100x

A fahéjfa (Cinnamomum ceylanicum) a babérfélék családjába tartozik, mely ágainak megszárított belsõ kérge a világ egyik legõsibb fûszere. Már 4500 éve is használtak fahéjat a kínai konyhában, valamint az egyiptomiak is ezzel balzsamozták be múmiáikat. De a fahéjat nemcsak illata, hanem gyógyító hatása miatt is alkalmazták az egész ázsiai térségben. Fahéj-aldehid és eugenol a fahéj illóolajai, melyek serkentõen hatnak a vérkeringésre, az emésztésre (már Hippokratész is alkalmazta a fahéjat gyomorgyógyszerként), valamint antibakteriális és gombaölõ hatással is rendelkeznek. A fahéjas melegborogatás segít ízületi gyulladások, sportsérülések és reumatikus panaszok esetén. Arra, hogy a fahéj a vércukrra is hatást gyakorol Anderson RA. és Khan A. kutatócsapata figyelt fel egy vizsgálat során. Anderson és társai 2003-as kísérletében 60 II-es típusú cukorbetegségben szenvedõ személynek adott 40 napig a mindennapi táplálékukhoz néhány gramm (1, 3 vagy6 gramm) fahéjat. 40 nap után mindhárom csoportnál a vércukor szint 18-29 %-os csökkenését figyelték meg. A koleszterinszintet is pozitívan befolyásolta: a trigliceridek 23-30 %-kal, az LDL-koleszterin pedig 7-27 %-kal csökkent, mialatt a fahéjbevitelnek semmilyen befolyása nem volt a HDL-koleszterinre („jó koleszterin”). Ezzel szemben a kontroll csoportokban egyáltalán nem volt statisztikailag jelentõs változás, sem a vércukorszintet, sem a koleszterin- és trigliceridértékeket illetõen. Azonban, amikor 40 nap után abbahagyták a fahéjbevitelt, a vércukorra gyakorolt pozitív hatás is megszûnt. A fahéjból készült kivonat antioxidáns tulajdonságú, így hozzájárul a szervezetben végigmenõ oxidációs folyamatok gátlásához, ezáltal lelassítják az öregedési folyamatokat. Ezen hatásért egy, a fahéjban található polifenolkötés, név szerint az MHCP, felelõs. Az MHCP imitálja az inzulint, és együttmûködik ezzel a hormonnal. Tartalma: 100 darab, 500 mg-os tabletta formájában kapható. Alkalmazás: 2x1 tabletta naponta.

Hasonló termékek

GAL-A-VITAMIN-Csep30ML
GAL A-VITAMIN Csep,30ML

Kiszerelés:30Ml

2 799 Ft Részletek
BETA-KAROTIN-Tabletta40X
BETA-KAROTIN Tabletta,40X

Kiszerelés: 40X

1 410 Ft Részletek
BIOCO-E-VITAMIN-400-IU-Lagyzselatin-kapszula-60X
BIOCO E-VITAMIN 400 IU Lágyzselatin kapszula, 60X

Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A készítmény magas, 400 nemzetközi egység E-vitamin tartalommal rendelkezik kapszulánként.
Kiszerelés: 60X

3 099 Ft Részletek
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.

Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.