Visszér

Visszér
2014-05-30

Visszér

Azt gondolnánk, hogy a visszér csak idősebb korúaknál jelentkezik, pedig sajnos ez nem így van. Ma már fiatalkorban is megjelenhet és nem csak nőknél hanem férfiaknál egyaránt. Nem csak esztétikai problémákat okozhat hanem sajnos már az egészségünket is veszélyeztetheti. Fontos, hogy megelőzzük a betegséget, de ha már kialakult akkor kezeltessük.  Ez a betegség általában örökletes, de bizony vannak olyan tényezők amelyek segítik a kialakulását például dohányzás, túlsúly, túl sok állás vagy ülés vagy épp a mozgásszegény életmód. Mi is a visszér? A visszér során a vénák fala meglágyul és rugalmatlannál válik ez miatt a vénák megnyúlnak szélesebbek vagy hosszabbak lesznek. A vénákban található billentyűk nem zárnak rendesen és ez miatt megnő a vénákban  a nyomás ezáltal az erek kitágulnak. Viszont, hogy a megváltozott méretű vénák elférjenek kidudorodnak és kacskaringóssá válnak. Komoly szövődményeket tud okoz mint például vénagyulladás, idült vénás elégtelenség, esetleges bőrtünetek vagy vénás fekély is kialakulhat.

Mi tehetünk ellene?

A megelőzést nem lehet elég korán kezdeni. Figyeljünk az egészséges életmódra és sportoljunk rendszeresen hetente többször. Fontos, hogy nem szabad a lábunk megerőltetni, ülőmunka esetén ha tehetjük óránként egyszer mozgassuk meg lábainkat. Ha leülünk lehetőleg ne tegyük keresztbe lábainkat mert  a térdhajlatban lévő vénák áramlását ezzel gátoljuk ezáltal a lábszárban a nyomás növekedni  fog. Fürdés helyett válasszuk a hideg – meleg váltózuhanyt. Megelőzés képen használhatunk rá krémeket és vény nélkül kapható, gyógyszernek nem minősülő krémeket amelyek természetes alapanyagúak. Ha viszont már kialakult akkor ne hanyagoljuk el mindenképpen forduljunk vele orvoshoz, mert későbbiekben komoly problémákat okozhat.


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.