Rovarcsípés

Rovarcsípés
2014-06-15

Rovarcsípés

A jó idő beköszöntével megjelennek környezetünkbe a rovarok is. Ezek a kis élőlények sajnos tudnak kellemetlen perceket is okozni csípésükkel, szúrásukkal illetve az általuk kibocsájtott nedvekkel akár meg is betegíthetnek.

A szúnyogok csípésére különbözőképpen reagálhatunk. A leggyakoribb esetben a csípés helyén kis,vörös kiemelkedés keletkezik amely viszket és pár nap alatt elmúlik. Azonban ha valaki érzékenyebb a szúnyog csípésre akkor nagy kiterjedésű, vörös, meleg tapintatú, viszkető duzzanat alakulhat ki. Gyerekek esetében ijesztő mikor a szemhéjat éri a csípés ami után az egész szem bedagadhat ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni vele.

Bolhacsípés is gyakori és igen viszkető tud lenni. Ez is pár nap alatt elmúlik. Fontos, hogy lehetőség szerint a csípést ne vakarjuk így nem tudunk esélyt adni a másodlagos fertőzésnek.  Akik erre érzékenyebbek  azoknál a csípés helyén „csalángömb” alakul ki, de ez is elmúlik.

Pókok amelyek a hazánkban élnek nem okoznak a csípésükkel komolyabb bajt, de nem árt rájuk oda figyelni. Probléma akkor adódhat ebben az esetben is ha valaki allergiás rá.

Hagyna csípés is igen gyakori és elég kellemetlen érzést vált ki. Csípésük vörös és égető.

A legnagyobb bajt a méhek és a darazsak csípése tudja kiváltani. Csípésük nagyon fájdalmas, helye megduzzad, akár lázat is tud okozni illetve be is gyulladhat. Ha tehetjük csípés után a benne marad fullánkot távolítsuk el, majd borogassuk esetleg különböző krémekkel kenegessük. A legnagyobb bajt akkor tudják okozni, ha valaki allergiás rá, akár életveszélyes állapotot is elő tudnak idézni.

Fontos, hogy mindig legyen nálunk kalcium így megelőzhető esetleges allergiás reakció. Aki tudja, hogy allergiás különböző rovarok csípésére azoknál mindig legyen allergiaellenes gyógyszer. Ma már számos spray, krém létezik eme rovarok távoltartására, de ha már megcsípett akkor a kellemetlen tüneteket tudjuk enyhíteni nyugtató krémekkel, antiallergiás kenőcsökkel. Ha viszont a csípés helye fertőzött, nem múlik akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz.


Vissza
Akciós termékek
JUTAVIT-TOZEGAFONYA-800MGARANYVESSZO-KIVONAT-Tabletta-100X
JUTAVIT TŐZEGÁFONYA 800MG+ARANYVESSZŐ KIVONAT Tabletta, 100X

Az étrend-kiegészítő napi adagja 800mg tőzegáfonya kivonatot és aranyvessző kivonatot tartalmaz. Az aranyvessző hozzájárul a húgyutak egészségéhez.
Kiszerelés: 100X

1 869 Ft 2 190 Ft Részletek
COLDREX-JUNIOR-por-belsoleges-oldathoz-10X
COLDREX JUNIOR por belsőleges oldathoz, 10X

Megfázás és az influenza tüneteinek rövid távú enyhítésére, 6 éves kortól.
Kiszerelés: 10X

2 019 Ft 2 359 Ft Részletek
SMECTA-3G-Por-szuszpenziohoz-10X
SMECTA 3G Por szuszpenzióhoz, 10X

Akut hasmenés kezelésére felnőtteknek és gyermekeknek orális rehidráló oldattal együtt adva.
Kiszerelés: 10TASAK

1 069 Ft 1 339 Ft Részletek
További aciós termékek
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.