Orrspray-k

Orrspray-k
2014-06-22

Orrspray-k

A  pollenszezon beköszöntével megnöl a kereslet az orrspray-k és orrcseppek iránt. Ez a legegyszerűbb és a legkényelmesebb gyógyszeralkamazás a betegek számára. Az orrnyálkahártyára alkalmazott hatóanyagokkal nem csak helyi hatás érhető el hanem bizony távoli hatást is elérhetünk.

A vízszerű, híg orrfolyásra és a vele együtt járó orrdugulásra ajánlottak az orrcseppek és az orrspray-k.  Az orrspray-k esetében nagy előnyt jelent, hogy permetjükkel nagyobb felületet képes befedni mint az orrcseppek.

Orrspray-k típusai.

Vannak a helyi hatású készítmények  amelyek az orrdugulás megszüntetésére alkalmasak ezek az orrnyálkahártya lohasztó szerek, amelyek  további érszűkítő hatásukkal csökkenthetik az orrfolyást és a levegő útját átjárhatóbbá teszik. Ezekben a hatóanyagokon kívül esetleg még mentol, eukaliptusz vagy más illóolajok jelenléte fokozza tovább a hatást.

A másik fajta orrspray típus amellyel enyhíteni lehet a migrén tüneteit vagy épp a csontritkulás kezelésére alkalmas. Ezek kalcitonint tartalmaznak mely az orrnyálkahártyáján keresztül felszívódik. Itt nem helyi hatás hanem távoli hatás érvényesül, ebben az esetben a hatóanyag a nyálkahártyán keresztül átjut a véráramba és eljut a célsejthez ahol kifejti a megfelelő terápiás hatást.

A helyi hatású érösszehúzó orrcseppeket  5-7 napnál tovább nem szabad használni. Mivel ha huzamosabb ideig alkalmazzák fennáll a hozzá szokás veszélye és sajnos ezekben az esetekben a panaszok nem csillapodnak hanem még jobban fel fognak erősödni.


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.