Ördögnyelvről ( II. rész )

Ördögnyelvről ( II. rész )
2015-06-12

 Ördögnyelvről ( II. rész )

Az ördögnyelv értékes fehérjéket, szénhidrátokat, lipideket tartalmaz, illetve nagy koncentrációban találunk benne nátriumot, káliumot, magnéziumot, vasat, foszfort, rézt, cinket, A-vitamint, E-vitamint, D-vitamint, B1-vitamint, B2-vitamint, B12-vitamint, C-vitamint, folsavat és élelmi rostot.

Jótékony hatásai:

-          Étvágycsökkentő

Az ördögnyelvet fel lehet használni étvágycsökkentőként, mivel vízzel elkeverve megduzzad és az adott személy jóllakottnak érezheti magát tőle. Ezért ha egy ellenőrzött diétába illesztjük be az ördögnyelvet, amelyet némi testmozgás is kiegészít, akkor igen hatékony lehet a fogyókúra is. Ezenfelül az ördögnyelvnek fontos szerepe lehet a diabéteszes tünetek csökkentésében, mivel bizonyítottan lassítja a szénhidrátok felszívódását, amely során a vércukorszint egy alacsonyabb szinten marad.

 

-          Bőrpuhító

Az ördögnyelvet a különféle szépségápolási és gyógyászati termékekben is felhasználják, például igen hatékony a sebekre mint nem –irritatív védőréteg. Az ördögnyelv tápanyagtartalma igen magas, melynek következtében képes a bőrt simává tenni, csökkenteni annak öregedését illetve gyorsan gyógyítani a bőrsérüléseket.

 

-          Tápanyagblokkoló

Az ördögnyelvnek vannak negatív hatásai is. Például minden esetben fontos tudni, hogy elfogyasztása után legalább 8dl vizet el kell fogyasztani, hogy ezzel elkerüljük a tápcsatorna elzáródását. Nagyon fontos azt  is tudni, hogy a cukorbetegeknek csak alkalmi fogyasztása ajánlott, mivel képes a vércukorszintet nagyon lecsökkenteni, hipoglikémiát okozni. Nem szabad fogyasztani kismamáknak és szoptató anyáknak sem, mivel blokkolhatja a tápanyagok felszívódását, ami nem egészséges a magzat és a csecsemő fejlődése szempontjából. Műtét előtt is le kell állni a fogyasztásával, mert ilyen esetben is okozhat problémákat.


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.