Magnéziumról

2014-10-30

 Magnéziumról

Szervezetünknek sok féle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van ahhoz szüksége, hogy megfelelően tudjon működni. A fokozott stresszes életmód, betegségek hatására a vitamin és ásványaga raktáraink folyamatosan fogynak ki, ezért érdemes ezen anyagokat visszapótolnunk. Különös figyelemmel kell azokra a vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre  amelyek valamilyen szövetben raktározódnak, vagy épp élettani folyamatokban vesznek részt. A magnézium is egy nagyon fontos ásványi anyagunk. Hozzá járul a csontok, a fogak és a fogíny egészségéhez. Elengedhetetlen az izmok működéséhez és elernyedéséhez, valamint fontos az egészséges szívműködéshez és idegműködéshez. Segít a táplálék energiaforrásának felszabadításában és védi a sejtfalat. Továbbá szerepet játszik a zsírok, szénhidrátok, fehérjék anyagcseréjében.

A magnézium fogyását szervezetünk jelzi, ilyenkor megjelenhet gyors, rendszertelen szívverés, izomgörcsök, kimerültség, álmatlanság, gyengeség. Hiánya miatt kialakulhat depresszió, koncentráció zavar, szédülés, fejfájás, étvágytalanság vagy akár magas vérnyomás.

Sok eset van, hogy vitaminok és ásványi anyagok egymás hatását, felszívódását elősegítik. Fontos, hogy szervezetünk magnézium szükségletét biztosítsuk így elkerülhető a hiánya. Fokozottan figyelni kell a pótlására várandóság és szoptatás alatt. 


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.