Az atípusos tüdőgyulladás

Az atípusos tüdőgyulladás
2014-09-25

 Az atípusos tüdőgyulladás

A hidegebb idő beköszöntével gyakrabban előfordul egy kis köhögés és egy kis láz. Elsőre az ember nem is gondolná, hogy ezek a tünetek komoly betegségre is utalhatnak. Az atípusos tüdőgyulladás is ilyen, nem a tipikus tüdőgyulladásra jellemző tünetekkel jár. Előfordul, hogy nem jár magas lázzal, de viszont olyan formája is van amely magas láz kísér. Sok esetben a köhögés és a köpetürítés is csak a betegség kialakulásától később jelenik meg.  Így történik meg az, hogy az ember nem gondol nagyobb betegségre és orvoshoz sem fordul több napig, akár egy – két hétig így a betegség komollyá válhat és elhúzód lefolyású lesz.

A  fent felsorolt tüneteken kívül még jelentkezhet hányinger, hányás, nagyon erős fejfájás, hasmenés és nem utolsó sorban mellkasi panaszok is. Az atípusos tüdőgyulladásnak több formája van. Akad olyan amelynek kórlefolyása és gyógyhajlam  jó , de akadnak olyan típusai is amelynek a kórlefolyása nagyon rossz lehet.

Fontos, hogy a tüneteket komolyan vegyük és ne forduljon rossz irányba a betegség. Még ma is lehetséges az erős antibiotikumok mellett, hogy belehalnak a tüdőgyulladásba. Gyógyulása körülbelül 7-10 nap és általában a kórokozótól függ.  Általában szövődmény nélkül gyógyul.  Ha a láz vagy hőemelkedés jelentkezik és lázcsillapítók mellett is három napnál tovább fent áll mindenképpen forduljunk orvoshoz!


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.

Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.