Agyserkentés tanuláshoz II. rész

Agyserkentés tanuláshoz II. rész
2016-05-27

Az első részben kiveséztük, hogy mit tehetünk a táplálkozás terén ahhoz, hogy jobban fogjon az agyunk. A helyes étkezésen kívül azonban még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez.

 

 

 

 

 

 

 

Vérpezsdítés

 

Az aktív mozgás során egész testünk és agyunk is felfrissül, többek között a vérkeringés serkentése és az oxigén bevitel miatt. De kinek van ideje futkosni vagy taposni a kondi gépet, mikor ott a nagy kupac tanulnivaló? Higgyük el, hogy megéri befektetni az időt! Egy fél órás testedzés után sokkal hatékonyabban és gyorsabban fogunk tudni tanulni, így végül vissza fogjuk nyerni azt a 30 percet és még jobban is fogjuk érezni magunkat.

 

Kell a megállás is!

 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nagyon későn kezdenek el vizsga előtt tanulni, így már nem marad idejük a megfelelő mennyiségű alvásra. Ez azért lehet öngól, mert egyrészt a koncentrációs képességünk is hanyatlik, ha fáradtak vagyunk, másrészt pedig agyunk alvás közben dolgozza fel és tárolja a nap közben szerzett információkat. Erre mondják, hogy le kell ülepednie.

Hasonlóan fontos a pihenés is, hogy kicsit fellélegezhessünk és újult erővel folytathassuk a kiképzést. Kutatások szerint, 30-45 percnél tovább nem vagyunk képesek egy dologra koncentrálni, így érdemes 45 percet tanulni, 10-15 percet pihenni. A szünet alatt menjünk ki a friss levegőre vagy legalább nyissuk ki az ablakot.

 

Ne utáljuk, akkor nem megy a fejünkbe!

 

Nem utolsó sorban, sok múlik a tantárgy és a tanuló viszonyán is. Ha ugyanis szívből gyűlöljük az elsajátítandó anyagot, akkor rengeteg energiánkat fogja felemészteni az önmagunkban vívott harc. Próbáljunk meg tehát kicsit pozitívabban hozzáállni a tananyaghoz, mindjárt gyorsulni fog a tempónk is.

 

Egy kis agykontroll

 

Ha úgy érezzük, hogy már mindent megtettünk, megettünk, beszedtünk és mégse jön a várt eredmény, itt van néhány konkrét tanulási, memóriasegítő tipp:

 

- Színezzünk! Emeljük ki a fontos részeket, évszámokat szövegkiemelővel. A színeket csoportosításra is használhatjuk, így még könnyebben vizualizálja agyunk a megjegyzendő anyagot.

 

- Jelöljünk! Ha nagy anyagról van szó, érdemes öntapadós kis cetlikkel bejelölni a könyv fontos oldalait, hogy a keresgetéssel se menjen az időnk.

 

- Rajzoljunk! Ez furán hangozhat, de a vizuális memóriánknak sokat segít ez a módszer. Készíthetünk egy egyszerű táblázatot, de rajzolhatunk egy képet is a tanulnivalóról. Ha a képet megjegyezzük, sokkal könnyebben elő tudjuk majd hívni tudatalattiinkból a vizsgán a válaszokat.

 

- Mozaik szavak és számok. Akármilyen tantárgyról is legyen szó, mindenhol találkozunk véget nem érő felsorolásokkal, amit persze hiánytalanul kellene a vizsgán visszamondani. Ennek a memorizálására jó módszer, ha egyrészt megjegyezzük, hogy hány tagú a felsorolás, másrészt a szavak kezdőbetűiből alkothatunk egy mozaik szót, így a kezdő löket már meg is lesz a kellő pillanatban. Mankónak kiváló.  

 

 

Mindenkinek sok szerencsét és sikerekben gazdag vizsgaidőszakot kívánunk!


Vissza
Akciós termékek
REPARON-Vegbelkenocs-25G
REPARON Végbélkenőcs, 25G

Az aranyér és szövődményeinek, mint pl. fájdalom, viszketés, gyulladás, ekcéma, végbélnyílás környékének berepedése, kezelésére szolgál. Csökkenti az aranyeres fájdalmat és a gyulladást, valamint elősegíti a sebgyógyulást. Hatóanyaga fokozza a szövetek természetes védekezőképességét.
Kiszerelés: 25G

2 069 Ft 2 439 Ft Részletek
METEOSPASMYL-Lagy-kapszula-20X
METEOSPASMYL Lágy kapszula, 20X

A Meteospasmyl kettős hatóanyag kombinációja görcsoldó hatású, és csökkenti a puffadást, a belek gáztartalmát.
Kiszerelés: 20X

2 119 Ft 2 525 Ft Részletek
PROSPAN-Kohoges-elleni-szirup-100ML
PROSPAN Köhögés elleni szirup, 100ML

A cukormentes Prospan szirup a borostyánlevél erejével elősegíti a letapadt nyák felszakadását és kiürülését, csökkenti a köhögés gyakoriságát. Gyulladáscsökkentő és hörgőtágító hatása hozzájárul, hogy újra szabadon lélegezzen. Már 2 éves kortól adható.
Kiszerelés: 100 ML

1 999 Ft 2 499 Ft Részletek
További aciós termékek
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.