Agyserkentés tanuláshoz I. rész

Agyserkentés tanuláshoz I. rész
2016-05-18

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és bár az érettségizők az írásbeli vizsgákon már túl vannak, ők is ezerrel készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. A tanulók nagy része ezekben a hetekben igyekszik akár több félév anyagát, több száz oldalnyi okosságot a fejébe tölteni.

 

Hogyan lehet ezt az időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

 

 

 

Prémium üzemanyag

 

Az első és talán legfontosabb szabály a megfelelő táplálkozás. Szervezetünk ideális működéséhez és a koncentrációs képességünk növeléséhez a következőkre figyeljünk étrendünk összeállítása során:

 

1. Együnk!

 

Soha ne hagyjuk ki a reggelit, fel kell töltenünk szervezetünket energiával. Ez igaz a többi étkezésre is. Ne éheztessük magunkat, mert agyunk el fog tompulni. Azonban arra is figyeljünk, hogy ne együk degeszre magunkat, mert akkor testünk az emésztésre fogja az energiánk nagy részét fordítani. Éppen ezért igyekezzünk tápláló, zöldségekben, szénhidrátban, fehérjékben gazdag reggelit enni.

 

2. Vitaminok, ásványi anyagok

 

Ezek elengedhetetlenek az energikus mindennapokhoz. A C-, E- és B-vitaminok kimondottan jót tesznek a koncentrációnak és a memóriának. A magnézium, kalcium és a cink hozzájárulnak szervezetünk, és ami fontos, idegrendszerünk kiegyensúlyozott működéséhez is. Ezekhez hozzájuthatunk tabletták formájában is (így a legegyszerűbb és leggyorsabb talán), de a megfelelő zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, tejtermékek és húsok fogyasztásával is.  

 

3. Szuper ételek, italok

 

Nézzünk néhány konkrét ételt, illetve italt, amiket érdemes agyserkentés céljából fogyasztani:

- olajos magvak

- sok gyümölcs (a cukor táplálja az agyat!)

- egy kis csoki

- áfonya (antioxidáns tartalma miatt jó koncentráció övelő)

- zöld tea

- halfélék (omega3 zsírsav tartalmuk miatt fontosak)

 

Ma már számos agyserkentő készítményt is kaphatunk. Érdemes lehet ezeket is kipróbálni. A kiválasztáskor nézzük át tüzetesen, hogy mit tartalmaz. Arra is figyeljünk, hogy az időskori szellemi frissesség megőrzésére fejlesztették ki vagy a fiataloknak szántják a koncentráció fokozására.

 

Van még néhány jó tippünk a szellemi frissesség fokozásához, melyekről a következő cikkben olvashattok többet.


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.