A króm

2015-04-07

 A króm

Sokan éreznek édesség utáni szüntelen vágyat, de csak kevesen tudják, hogy ez ellen védekezni is lehet. A vér magas cukorszintje több ok miatt sem előnyös. Ez miatt vagy nem eszünk cukrot ami nem minden esetben kivitelezhető, vagy minél előbb kiürítjük a cukrot a véráramból. Ez pedig kivitelezhető egy nyomelem segítségével mégpedig a krómmal. A króm szerepet játszik a makro tápanyagok ( zsírok, szénhidrátok, fehérjék)  anyagcseréjében. Valamennyi szervünk tartalmaz krómot, de eltérő mennyiségben. A króm szerves kötésű vegyületekből sokkal inkább felszívódik, mint szervetlen sóiból.

A nagy mennyiségű cukorfogyasztás , megerőltető izommunka, intenzív sportolás, továbbá  várandóság és szoptatás alatt megnövekszik a vizelettel kiürülő króm mennyisége, ami arra utal, hogy ezen állapotokban szükséges a króm pótlása. Tehát a króm a szénhidrátfogyasztás hatásait kedvezően befolyásolja, akár fogyókúra, túlsúly vagy akár cukorbetegség esetén is.

Viszont a krómkészítmények többségének igen alacsony a biológiai hasznosulása és a felszívódása is. Az étrend kiegészítésére alkalmazható krómkészítményekben a szerves króm jelent áttörést. Számos vizsgálat igazolja, hogy a szerves krómforrás 10-szer magasabban tud biológiailag hasznosulni.  A táplálékkal bevitt króm kiegészítése étrend-kiegészítővel jótékony hatással lehet a testsúlycsökkentésre is.


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.