A gyerekeknek is kell a multivitamin?

A gyerekeknek is kell a multivitamin?
2015-02-22

 A gyerekeknek is kell a multivitamin?

Sok szülőben gyakran felmerül az a kérdés, hogy plusz vitaminokhoz juttassa-e  a gyermekét. Általában ezeket a készítményeket a gyerekek étvágytalansága, bizonyos betegségek és legyengült állapota miatt ajánlják.

A multivitamin készítményeket legkorábban egy éves kortól adhatók. Nagyon kevés ilyen készítmény van amit, ilyen fiatalkortól alkalmazni lehet. Általában minél idősebb a kisgyermek annál nagyobb a választék. Sok olyan készítmény van amit csak négy éves kortól lehet adni.

Ezek a multivitamin készítmények többféle vitamint tartalmaznak. Vízoldékony vitaminokat C-vitamint; B1; B2; B3; B5; B6; B12 vitamint. Valamint ezek mellett folsavat és biotint is tartalmaznak. A zsíroldékony vitaminok közül az A; D; E; K- vitaminok, vagy ezek valamelyike gyakran benne van a készítményekben.  Jelen lehetnek még nyomelek is a cink, vas, szelén, mangán, króm  vagy akár a jód is. Továbbá tartalmazhatnak antioxidáns hatású növényi kivonatokat csipkebogyót vagy citrus féléket.

A legfiatalabbaknak készült multivitaminok általában folyékony formájúak, mivel egy-két éves korban a szilárd gyógyszerforma biztonságos alkalmazása nem lehetséges. Az ízük a kisgyermekeknek tetsző édes, gyümölcsös  íz, leggyakrabban narancs ízűek.  Rágótablettákat leghamarabb három-négy éves kortól szabad adni. Különösen kedvelt ízűek, élénk színűek, jó illatúak, mesefigurás alakú vitaminok.

A kisgyermekek vitaminbevételét alapvetően a helyes, változatos táplálkozással kellene biztosítani. . Azonban egyes helyzetekben javasolt a multivitaminok adása. Mindenek előtt a gyerekorvossal, vagy gyógyszerésszel egyeztessünk ha multivitamin készítmény szeretnénk adni gyermekünknek


Vissza
Akciós termékek
LINEX-FLORA-eloflora-kapszula-14X
LINEX FLORA élőflóra kapszula, 14X

Szedése gyomor-bélrednszeri fertőzés, antibiotikum-kúra esetén javasolt.
Kiszerelés: 14X

1 759 Ft 2 209 Ft Részletek
DICLAC--DOLO-50MGG-Gel-100G
DICLAC DOLO 50MG/G Gél, 100G

Magas diklofenák hatóanyag-tartalmú fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gél.
Kiszerelés: 100G

2 259 Ft 2 539 Ft Részletek
REPARON-Vegbelkenocs-25G
REPARON Végbélkenőcs, 25G

Az aranyér és szövődményeinek, mint pl. fájdalom, viszketés, gyulladás, ekcéma, végbélnyílás környékének berepedése, kezelésére szolgál. Csökkenti az aranyeres fájdalmat és a gyulladást, valamint elősegíti a sebgyógyulást. Hatóanyaga fokozza a szövetek természetes védekezőképességét.
Kiszerelés: 25G

2 069 Ft 2 439 Ft Részletek
További aciós termékek
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.