A felfázásról... ( II. rész )

A felfázásról... ( II. rész )
2015-10-16

 A felfázásról… ( II. rész )

Hogyan előzhető meg a húgyúti fertőzés?

3 tippel csökkenthető a kialakulás kockázata:

-          Intimhigiénia: kerüljük a lúgos, fertőtlenítő hatású szappanokat, mert ezek csak elpusztítják a szervezet saját védekező rendszerét, helyette válasszunk inkább pH semleges szappant. Ezen kívül fontos a megfelelő higiénés szabályok betartása WC használata során, mert ez szintén csökkenti a fertőzés kockázatát.

-          Időjárásnak megfelelő öltözet: a nyári estéken is tartsuk melegen az alhas és a serék tájékát derékmelegítővel, vagy öltözzünk úgy, hogy derekunk sose lógjon ki. Ezen kívül érdemes odafigyelni, hogy ne fázzon meg a lábunk, hiszen a lehűlt szövetekben könnyebben elszaporodhat a kórokozó.

-          Immunrendszer erősítése egészséges életmóddal: együnk vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag táplálékot, sportoljuk és próbáljuk meg elhagyni a káros szokásokat.

Ha mégis megbetegedtünk mi tévők legyünk?

-          Ilyenkor a legfontosabb a bő folyadékbevitel: ez több liter ásványvizet, cukrozatlan gyógy-, vagy gyümölcsteát jelent. Ennek célja, hogy átmossa a szervezetet és megszabadítson a kórokozóktól. Ezen kívül bevethető a melegvizes borogatás is, ami csökkentheti az alhasi fájdalmakat. A legtöbb húgyúti fertőzés szerencsére pár nap alatt elmúlik, de néha krónikussá válik ( véres vizelet, láz..stb) ilyenkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni, mert lehet, hogy antibiotikus kezelésre van szükség.

 

 


Vissza
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.