LEVOCEP 5MG Filmtabletta, 30X


Kiszerelés: 30X

1 099 Ft

Mennyiség:

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a LevocEP 5 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A LevocEP 5 mg filmtabletta egy allergia elleni gyógyszer. Az allergiás állapotokkal járó tünetek kezelésére használják, mint amilyenek a következők:
- szénanátha;
- (tartós) orrfolyás;
- idült csalánkiütés.

2. Tudnivalók a LevocEP 5 mg filmtabletta szedése előtt
Ne szedje a LevocEP 5 mg filmtablettát

- ha allergiás (túlérzékeny) a levocetirizinre, bármely rokon vegyületére, vagy a LevocEP 5 mg filmtabletta egyéb összetevőjére (lásd a 6. pont);
- ha Ön súlyos veseelégtelenségben szenved;
- bizonyos cukrokra való érzékenység esetén.
A LevocEP 5 mg filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
A LevocEP 5 mg filmtabletta alkalmazása 6 éves kor alatti gyermekek esetében nem javasolt, mivel a jelenleg rendelkezésre álló filmtabletta nem teszi lehetővé a megfelelő adagolást.
Ha Önnél valamilyen, a hólyag kiürítési zavarára hajlamosító tényező (mint pl. a gerincvelő sérülése vagy prosztata megnagyobbodás) áll fenn, kérjen tanácsot kezelőorvosától.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
A LevocEP 5 mg filmtabletta befolyásolhatja más gyógyszerek hatását, és más gyógyszerek is befolyásolhatják a LevocEP 5 mg filmtabletta hatását. A LevocEP 5 mg filmtabletta kölcsönhatásba léphet a következő készítményekkel:
- a központi idegrendszer működését elnyomó szerek (olyan anyagok, amelyek lelassítják az agy
rendes működését, mint az altatók és a nyugtatók, pl. diazepam, morfin). Érzékeny személyek
esetében az agyműködésre gyakorolt hatás megnőhet, avagy várt hatástól eltérő lehet.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
A LevocEP 5 mg filmtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
A LevocEP 5 mg filmtablettát táplálékkal együtt vagy anélkül is beveheti.
Legyen óvatos, ha a LevocEP 5 mg filmtabletta bevételével egy időben alkoholt fogyaszt, mert az arra érzékeny személyek esetében az alkohol hatása fokozódhat.
Termékenység, terhesség, szoptatás
Nincsenek adatok a LevocEP 5 mg filmtabletta biztonságos alkalmazásáról a terhesség, illetve a szoptatás időszaka alatt.
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A LevocEP 5 mg filmtabletta egyes esetekben álmosságot, fáradtságot és kimerültséget okozhat. Ha Ön e tünetek valamelyikét tapasztalja, akkor ne vezessen gépjárművet, illetve ne kezeljen gépeket.
Fontos információk a LevocEP 5 mg filmtabletta egyes összetevőiről
A készítmény tejcukrot (laktóz-monohidrátot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni a LevocEP 5 mg filmtablettát?
A LevocEP 5 mg filmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A tablettát egészben, vízzel vagy más folyadékkal kell bevenni.
A szokásos adag a felnőttek és hatéves kortól a gyermekek részére naponta egy tabletta. A LevocEP 5 mg filmtabletta a hatéves kor alatti gyermekek számára nem javasolt (lásd 2. pont).
Hogyha Önnek enyhe-mérsékelt vesekárosodása van, akkor az orvosa a betegsége súlyosságának megfelelő mértékben csökkentett adagot rendelhet Önnek.
A csak májkárosodásban szenvedő betegek esetében a szokásos adag alkalmazható.
Máj- és vesekárosodásban szenvedő betegeknél - a vesebetegség súlyosságától függően - alacsonyabb dózis alkalmazható.
Gyermekek esetében a dózis megválasztásánál a testsúlyt is figyelembe kell venni.
Az adagolást az Ön kezelőorvosa határozza meg.
A kezelés időtartama a panaszok jellegétől, fennállásuk időtartamától és az alakulásuktól függ. Orvosa, illetve gyógyszerésze tud tanácsot adni Önnek ezzel kapcsolatban.
Ha az előírtnál több LevocEP 5 mg filmtablettát vett be
Álmosnak érezheti magát. A gyermekek eleinte túlzottan izgatottak és nyugtalanok, majd utána álmosak lehetnek. Azonnal forduljon az orvosához, majd ő megállapítja, hogy milyen kezelésre lehet szükség.
Ha elfelejtette bevenni a LevocEP 5 mg filmtablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot az elfelejtett adag pótlására. Hagyja ki az elmulasztott adagot, és a szokásos időben vegye be a következő filmtablettát.
Ha idő előtt abbahagyja a LevocEP 5 mg filmtabletta szedését
Ha a tervezettnél hamarabb hagyja abba a LevocEP 5 mg filmtabletta szedését, akkor ennek semmilyen mellékhatást nem szabad okoznia. A tünetek azonban, amelyekre a gyógyszert szedte, visszatérhetnek.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így a LevocEP 5 mg filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A gyakori (10 közül egy betegnél kevesebb esetben jelentkeznek), főként enyhe vagy mérsékelt mellékhatások a következők:
szájszárazság, fejfájás, fáradtság, aluszékonyság/álmosság.
A nem gyakori (100 közül egy betegnél kevesebb esetben jelentkeznek) mellékhatások a következők:
kimerültség, és hasi fájdalom.
Nagyon ritka (10000 közül egy betegnél kevesebb esetben jelentkeznek) a kezelés során észlelt mellékhatások a következők:
szívdobogás érzés (palpitáció), az izmok akarattól független, görcsös összehúzódása, kóros bőrérzékelés (paresztézia), szédülés, ájulás, remegés (tremor), az ízérzékelés zavara, forgás- vagy mozgásérzés, látászavarok, homályos látás, fájdalmas vagy nehéz vizeletürítés, képtelenség a hólyag teljes kiürítésére, vizenyő (ödéma), viszketés (pruritusz), bőrkiütés, csalánkiütés (duzzadt, vörös és viszkető bőr), súlyos bőrkiütés (erupció), nehézlégzés, testsúlynövekedés, izomfájdalom, agresszív vagy nyugtalan viselkedés, álmatlanság, visszatérő vagy állandó öngyilkossági gondolatok, májgyulladás, kóros májfunkciós értékek, fokozott étvágy és émelygés.
Túlérzékenységi reakcióra utaló tünetek legelső jeleinek fellépésekor azonnal hagyja abba a LevocEP
szedését, és azonnal keresse fel kezelőorvosát.
Túlérzékenységi reakció tünetei lehetnek a következők: a száj, a nyelv, az arc és/vagy a torok felduzzadása, légzési vagy nyelési nehézség csalánkiütéssel együtt (angioödéma), hirtelen vérnyomásesés, ami ájuláshoz vagy esetleg végzetes kimenetelű sokkhoz vezethet.
Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségen keresztül:
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
5. Hogyan kell a LevocEP 5 mg filmtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a LevocEP 5 mg filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer különleges tárolást nem igényel.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. További információk

Mit tartalmaz a LevocEP 5 mg filmtabletta?
- A készítmény hatóanyaga: 5 mg levocetirizin-dihidroklorid filmtablettánként.
- Egyéb összetevők:
Tablettamag: laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.
Bevonat: Opadry II White 33G28707 (triacetin, makrogol 3000, laktóz-monohidrát, titán-dioxid (E 171), hipromellóz).

Milyen a LevocEP 5 mg filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Fehér színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, metszett élű filmtabletta.
30 db filmtabletta átlátszó PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban vagy OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Hasonló termékek

XYZAL-5MG-Filmtabletta-10X
XYZAL 5MG Filmtabletta, 10X

Kiszerelés: 10X

986 Ft Részletek
Akciós termékek
JUTAVIT-LAKTAZ-ENZIM-Tabletta-60X
JUTAVIT LAKTÁZ ENZIM Tabletta, 60X

Laktáz enzimet tartalmazó speciális- gyógyászati célra szánt - tápszer laktóz emésztési nehézségekben szenvedőknek. Egy tablettában lévő laktáz enzim átlagosan 10g tejcukrot(laktózt) képes lebontani, amely hozzávetőleg 2dl tehéntejnek felel meg.
Kiszerelsz: 60X

989 Ft 1 239 Ft Részletek
BERES-MAGNEZIUM-250-mg--B6-filmtabletta-90X
BÉRES MAGNÉZIUM 250 mg + B6 filmtabletta, 90X

Magnéziumhiány megelőzésére és kezelésére. Kiválóan felszívó magnézium-kombináció, amelyből napi 1 filmtabletta is elegendő.
Kiszerelés: 90X

2 079 Ft 2 609 Ft Részletek
IMODIUM-2Mg-Kemeny-kapszula-20X
IMODIUM 2Mg Kemény kapszula, 20X

Különböző eredetű akut és krónikus hasmenés tüneti kezelésére.
Kiszerelés: 20X

1 109 Ft 1 390 Ft Részletek
További aciós termékek
Íratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőnek értesülj az akciókról.
Egészség tippek

A helyes étkezésen kívül még van néhány fontos dolog, ami nagyban hozzájárul a koncentráció növekedéséhez. Mozogjunk, pihenjünk, aludjunk, de mindent a megfelelő mértékben! És vessük be a titkos memória segítő módszereket is!

Részletek

Tombol a vizsgaidőszak az egyetemeken, főiskolákon és érettségizők is nagyon készülnek az előttük álló szóbeli érettségiekre. Hogyan lehet ezt a megterhelő időszakot szellemileg, lelkileg és nem utolsó sorban fizikailag átvészelni?

Részletek

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.